söndag 21 november 2010

Tintin, Asterix och egenkonstruktion


Den här Tintin är nästan färdig. Det som fattas är hans fötter. Fastän han är ganska liten tog det en stund att göra honom. Det är ju alltid svårt att göra om en figur som man gjort tidigare. Det är ju då roligare att testa med en ny figur och utmana sig på det viset. I och för sig är det ju en utmaning att försöka göra en till figur av samma typ.


Här är vi då miniAsterix. Han är inte heller riktigt klar. Han saknar också fötter och händerna är inte riktigt färdiga. Likaså saknas den del detaljer på svärdet. 


 Det var lättare att göra Asterix än Tintin. Kanske för att när jag började med Asterix hade jag en bild av honom framför mig. Med Tintin gick jag mest efter mitt minne och då blev han lite fel, så jag fick finjustera en hel del.

Sen kommer vi till min egenkonstruktion. Jag funderar på att skapa mig en egen design och då skulle det vara troll, för det gillar jag. Problemet är att jag har lite svårt att skapa fritt, dvs. jag vill gärna ha en bild att gå efter. Därför tycker inte jag det här trollet blir speciellt troll-likt. I alla fall inte så som jag i mitt huvud hade tänkt mig.


Men jag får väl träna och göra fler troll innan jag kommer på hur de ska se ut. För när det gäller mina egna troll vill jag just att de ska vara mina och unika. Jag får väl fortsätta utveckla min trollidé efter jul, när jag inte har nån tovningsdeadline. ;)