onsdag 18 maj 2011

Flasklamm

Åtta små flasklamm har vi nu. De får bo i ett hörn i vår tvättstuga och får mat via en lammbar (en slags bunke med hål i där nappar sticker ut). Tre stycken får extra mat genom sondslang och de verkar trivas ganska bra.

Naturligtvis tar vi ut dem så ofta vi kan, det är mest på natten som de är i tvättstugan. Igår, t.ex. kom en hel förskoleklass och hälsade och lekte med lammen. Det uppskattades, både av barnen och av lammen, som fick extra mycket kärlek den dagen.

Den 17 maj föddes det hittills minsta lammet i flocken. Just nu väger den bara 1,5 kg och den bor i en låda i köket, eftersom den behöver mer värme. Vi har döpt den lilla baggen till Norman (pga hans födelsedag) och han är en pigg liten rackare. När vi hittade honom strax efter hans födsel var han nerkyld och dåligt, men efter att ha gett honom mat och sänkt ner honom i ett varmt bad piggnade han till och är så nöjd så. Han är mindre än lammen på bilden från förra inlägget.

Nu börjar det lugna ner sig med lammfödslar, men det är fortfarande mycket jobb, speciellt med flasklammen, som ännu inte riktigt kan äta gräs, utan är beroende av mjölk.

Men de är ju så söta, så det är värt allt slit.